“Robert Kolej Konuşmaları”

Söyleşi

17 Aralık 2013 / 19:00

Ömer Madra
“Bir İş Modeli Olarak İklim Değişikliği / Bu Haliyle Kapitalizm Değişebilir ve Değiştirebilir mi?”

Robert Kolej, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde “Robert Kolej Konuşmaları” adlı bir dizi etkinlikle 150. yaşını kutluyor.

150 yıllık hayatında her zaman eğitimde öncü okullardan biri olmuş; sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir okul olan Robert Kolej, gelecek için de “öğrenmeye devam” teması etrafında birleşiyor.

“Robert Kolej Konuşmaları” etkinlik dizisinde konusunda uzman mezunlar Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde ayda iki kez Pera Müzesi’nde dinleyicilerle buluşuyor.

İstanbul’daki en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Robert Kolej’in 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Robert Kolej işbirliğiyle hazırlanan Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150 yılı sergisi 15 Mayıs – 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sergilendi.

“Robert Kolej Konuşmaları” dizisinin Aralık ayı programında Cüneyt Ülsever ve Ömer Madra konuk olarak yer alıyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen etkinlikler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Ömer Madra (RA 64)

Yazar, akademisyen, gazeteci, radyo programcısı, aktivist Ömer Madra aynı zamanda Açık Radyo'nun kurucusudur. Orta okulu 1961'de English High School’da, liseyi ise 1964 yılında Robert Koleji’nde bitirdi. 1968'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı fakültenin Uluslararası hukuk kürsüsünde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış Madra, küresel ısınma konusuna Türkiye'de dikkat çekmek amacıyla yıllardır yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Türkiye’den Jameel Ödülü’ne Aday Olmuş Beş Sanatçı

Türkiye’den Jameel Ödülü’ne Aday Olmuş Beş Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”