Yaz Eğitim Etkinlikleri

12 Temmuz - 24 Temmuz 2016

Pera Çocuk, 12-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında, “Mario Prassinos, Bir Sanatçının İzinde: İstanbul-Paris-İstanbul” ile “4. Jameel Ödülü” sergileri kapsamında 4-6 ve 7-12 yaş gruplarına yönelik Yaz Eğitim Etkinlikleri kapsamında 12 yaratıcı ve eğlenceli atölye düzenliyor.

Fransız ressam, illüstratör, sahne tasarımcısı ve yazar Mario Prassinos’un “Bir Sanatçının İzinde: İstanbul-Paris-İstanbul” sergisinde çocuklar gerçeküstücülük akımı hakkında bilgi ediniyor. Atölyelerde mürekkeple üfleme, mono baskı, asamblaj, portre, silüet, kolaj, tasarım gibi teknikler öğreniyor; ahşap parçaları, pastel boya, rafya, kumaş, strafor gibi malzemeler kullanıyorlar. Doğa bilinci kazandırmaya yönelik atölyelerin yanı sıra, çocuklar kitap tasarımı ve karakter yaratmayı deneyimliyorlar.

İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle “4. Jameel Ödülü” sergisinde ise, çocuklar Jameel Ödülü, güncel sanat ve sanatçılar hakkında bilgi ediniyor. Atölyelerde geometrik form, patates baskısı ve vitray gibi çeşitli tekniklerle çalışıyorlar. Kil, pleksi, karton ve akrilik boya gibi malzemeler kullanarak tasarım çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 2 saat
Atölye Başına Katılım Bedeli: 45 TL

PERAkart aile ile %50 indirimli!
Detaylı bilgi: egitim@peramuzesi.org.tr

Biletler www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir.

Atölye detayları için sayfayı aşağı kaydırınız.

İlişkili Sergiler

Atölyeler