Stephen Chambers

Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler

7 Mayıs - 20 Temmuz 2014

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Kraliyet Sanat Akademisi iş birliğiyle gerçekleşen ve çağdaş sanatın önemli isimlerinden Stephen Chambers’ın (d. 1960) düşsel dünyasına yolculuk niteliğindeki Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikayeler sergisinde sanatçının son 20 yıla uzanan resim ve grafik işleri sergilendi. Sanatında erken dönem Rönesans resminin etkileri izlenen sanatçının diğer baskı serileri ve yağlıboyalarında incelikle işlenmiş doku, figürler arası bağlantılar, yüzeyle sınırlı bir perspektif anlayışı ve süsleme unsurları dikkati çekiyor.  William Wyler’ın 1958 yapımı aynı isimli western filminden ilham aldığı etkileyici yapıtı “Büyük Ülke” (The Big Country) 78 ayrı resimden oluşuyor.

Büyük Ülke serisi engin Amerikan Orta Batısına göndermeler ve sınırsızmış gibi görünen ülkede yeni ve daha iyi bir yaşam hayali kuran göçmenlerin deneyimleri aracılığıyla aslında zaman ve mekândan bağımsız olan ve güncelliğini koruyan bir temaya da atıfta bulunuyor. Chambers’ın tarzı, geniş ölçek, konu ve mecra silsilesine rağmen her zaman tanınabilir biçimde kendisine ait olmuştur.

Küratörlüğünü Edith Devaney'nin yaptığı sergi, Stephen Chambers’ın illüstratif ve renkli dünyasını Türk sanatseverlerle ilk kez buluşturdu.

iş birliğiyle

royal academy logo

katkılarıyla

sergi salonu boya sponsoru

jotun logo

Stephen Chambers

Stephen Chambers

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Londra’daki Kraliyet Sanat Akademisi iş birliğiyle gerçekleşen, çağdaş sanatın...

Video

Kozbekçi Mustafa Ağa

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.

Mavi Giysili Kız

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.