Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye sergisini gezerek insanlık tarihinin geçmişine yolculuk yapan çocuklar, dönemin taş heykelleri hakkında bilgi ediniyor. Ardından müzeciliğin tarihçesi ve bilinmeyen gizemli yanlarının izini sürerek eser sergileme yöntemlerinin günümüze kadar ne şekillerde geldiği hakkında bilgi edinen çocuklar, yeni nesil teknolojiler aracılığıyla sergideki fotoğraflardan ilhamla kendi hologramlarını oluşturuyor.
Not: Hologramı kendi cihazı ile deneyimlemek isteyen katılımcıların, atölye çalışmasında kullanılmak üzere yanlarında tablet (ya da akıllı telefon) getirmeleri tavsiye edilir. Cihaz getirmeyecek olanlar ortak bir cihazdan süreci deneyimleyebilecektir.)
Atölye Yürütücüsü: Studio Cultia - İdil Bilgin
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)