Leszek Dawid: Yönetmen ile Söyleşi

Söyleşi

20 Aralık 2014 / 17:00

Gençlik Ateşi: Polonya’dan Sevgilerle programı kapsamında, Sen Tanrısın (You Are God) filminin yönetmeni Leszek Dawid ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Leszek Dawid, yönetmen ve senaryo yazarı. Dawid, Wrocław Üniversitesi İngiliz Filoloji Koleji ve Łódź’da bulunan Polonya Ulusal Film, Televizyon ve Tiyatro Okulu Yönetmenlik Departmanı’ndan mezun oldu. Dünya prömiyeri Venedik Film Festivali auteur kategorisinde yapılan ilk uzun metraj filmi Ki (Benim Adım Ki) ile çeşitli festivallerde pek çok ödül kazandı. Sen Tanrısın filmi hem Polonya’da hem de uluslararası platformlarda oldukça ilgi gördü.

15:00     Sen Tanrısın gösterimi
17:00     Yönetmen ile Söyleşi

Söyleşi ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Doğu’ya Yolculuk

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.