Karşılaşmalar

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yapıtlar

8 Eylül - 16 Ekim 2016

Pera Müzesi, kuruluşundan bu yana geleneksel hale getirdiği, çağdaş sanata destek verdiği ve genç sanatçıları konuk ettiği sergileri kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencilerinin işlerinden oluşan Karşılaşmalar sergisine ev sahipliği yaptı.

Güzel Sanatlar Fakültesi seçici kurul değerlendirmeleri ve Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde hazırlanan sergide üniversitenin Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Sanatlar ve Sinema bölümleri öğrencilerinin eserleri, uygulanan çok yönlü eğitim modelini yansıtır şekilde disiplinlerarası bir yöntemle bir araya geldi. Fakültenin ilk mezunlarından son mezunlarına ve yüksek lisans öğrencilerinin eserlerine uzanan seçki, şehrin dokusu ve sahip olduğu zengin kültürel altyapısına dair referanslar da içeriyordu. Sergide, Bedenin Dönüşümü, Soyutlama, Kavramsal Yaklaşımlar, Dijital Evren-Reklam ve Belgesel temaları aracılığıyla Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yetişen sanatçı adaylarının üretim süreçlerinde kullandıkları yöntemler ve düşünsel süreçleri izlenebildi.

 

iş birliğiyle

akdeniz logo

sergi salonu boya sponsoru

jotun logo

Karşılaşmalar

Karşılaşmalar

2016 yılında Pera Müzesi’nde düzenlenen Karşılaşmalar, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisi, fakültenin ilk mezunlarından son mezunlarına ve yüksek lisans öğrencilerinin eserlerine uzanan bir seçkiyle, Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ve Sinema-TV bölümleri öğrencilerinin eserlerini bir araya getirdi.

Video

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.