7 Mart 2022
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Yarına Notlar sergisi kapsamında sanatçı Amrita Hepi’nin Kahin Serenatları projesini sunuyor. Kahin Serenatları, 2-16 Mart tarihleri arasında her çarşamba farklı bir DJ’in çalma listesini müzenin Spotify kanalında dinleyicilerle buluşturuyor.
Küresel toplumun nasıl yeniden tahayyül edebileceğine dair sanatsal bir yanıt sunan Kâhin Serenatları, dinleyenleri şimdiyi deneyimlemeye davet ederken, geleceği tahmin etme özelliklerine sahip olan kâhinin oynadığı role gönderme yapıyor.
Sınırları aşan bir dansa davet
Disiplinlerarası işler ortaya koyan dansçı ve koreograf Amrita Hepi, Kâhin Serenatları’nda iş birliği yaptığı müzik profesyonellerinden, dinleyenleri harekete geçmeye teşvik edecek çalma listeleri hazırlamalarını istedi. Dinleyicileri her bir listenin yayınlandığı an, bu ortak deneyime aktif olarak katılmaya ve diğerleriyle bağlantı kurmaya davet eden proje, pandeminin, sanatın coğrafi ve fiziksel sınırları aşacak şekilde deneyimlenme ve yayılma yollarını nasıl çoğalttığına dair önemli ipuçları sunuyor. Dans ve müzikten yararlanan Kâhin Serenatları, kapanmanın yalıtıcı koşullarına karşı gelen veya ondan sonra yeniden bağlantı kurmanın yollarına işaret eden bir deneyim sunuyor.
İş birliği yapılan isimlerden şarkıcı, söz yazarı, performans sanatçısı Kübra Uzun’un İki Elli adlı çalma listesi 2 Mart’ta dinleyicilerle buluştu. Editör ve müzik yazarı Sarp Dakni’nin Güzel İnsanlar adlı listesi 9 Mart’ta, kültür antropoloğu ve Ladies on Records kurucusu Kornelia Binicewicz’in Güneşe Serenatlar isimli çalma listesi ise 16 Mart’ta, saat 16.00’da Pera Müzesi Spotify kanalına eklenecek.
Amrita Hepi hakkında
Amrita Hepi, Bundjulung (Avusturalya) ve Ngāpuhi (Yeni Zelanda) bölgelerinden gelen ödüllü bir İlk Uluslar koreograf ve dansçısıdır. Bir
sanatçı olarak misyonu biçimsel kesişmelerin sınırlarını zorlamak ve alegori aracılığıyla pek çok farklı erişim noktası sağlayan işler üretmektir. Çalışmaları farklılıkların bir araya gelmesi olarak nitelendirilebilir; dans ve hareketi görsel sanatlar, dil ve katılımcı araştırmalar gibi farklı alanlar ile birleştirme yoluyla koreografi pratiklerini genişletir.
Kübra Uzun hakkında
İstanbul'da yaşayan şarkıcı, söz yazarı, performans sanatçısı ve DJ Kübra Uzun , Türkiye'de ve çeşitli uluslararası platformlarda çalışan LGBTQIA+ hakları aktivistidir. Kübra Uzun 2020 yılının haziran ayında Mx. Sür ile ALAN2020 isimli şarkıyı yazdı. Aralık 2020'de Onur Karaoğlu yönetmenliğinde Volksbühne Berlin'in Next Waves Theatre dijital sezonu için “A Trans History Sung” başlıklı işi üretti. Aynı senenin aralık ayında Amsterdam Müzesi'nde açılan “Refresh Amsterdam” başlıklı sergi için Simon(e) van Saarloos ile birlikte “Cruising Gezi Park” isimli işi üreten Uzun, 2021 Ocak ayında W.A. Mozart'ın KV 560 numaralı kanonuna yeniden söz yazdı ve dört ses olarak söyledi. Uzun'un versiyonu ile Koli Kanonu ismini alan işin 5 remiksten oluşan bir albümü ve Efe Durmaz yönetmenliğinde dört karakterinin de Kübra Uzun tarafından canlandırıldığı bir de video klibi bulunuyor. Kübra Uzun aynı zamanda 2020 Haziran ayında başlayan ve ikinci fazı Haziran 2021'de sona eren Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı, düşünür ve gece çalışanlarını bir araya getirmeyi hedefleyen çevrimiçi proje Through The Window'un koordinatörlüğünü üstleniyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)