İstanbul: Öncesi & Sonrası

26 Aralık 2023

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

İstanbul’un geçtiğimiz 170 yıldaki değişimiyle farklı duygu ve düşüncelere kapılacaksınız. Koleksiyondaki fotoğrafları ve daha fazlasını İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde keşfetmek için buraya tıklayın.

Hotel Bristol, günümüzde Pera Müzesi

Mermer Kule, Yedikule
1890 (Gülmez Kardeşler) & 2023

Fotoğraflar: Murat Kahya
2023 yılındaki fotoğraflar Fujifilm GFX100S ile çekilmiştir, Fujifilm’e desteği için teşekkürlerimizi sunarız.

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.