Elektronik Köprüler
Deniz Erden

Performans

24 Ocak 2020 / 20:00

Pera Müzesi “Elektronik Köprüler” başlıklı konuşma ve performans serisiyle, bu kez elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe çağırıyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor. Serinin 2020 yılındaki ilk etkinliğinde Burcu Yaşin kentsel dönüşümü ses ekseninde düşünmeye davet ettiği konuşmasının ardından Deniz Erden’in performansı bizi kentsel dönüşüm sürecinde olan bir mahallenin seslerini hayal etmeye çağırıyor.

18:30     Konuşma
20:00     Performans

Pera Café’de gerçekleştirilen performans ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır, yerler sınırlıdır.

Deniz Erden, 1993 yılında Eskişehir’de doğdu. Konservatuvar eğitimine 2003’te yarı zamanlı, 2004’te ise tam zamanlı olarak Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda piyanist Robert Farkas ile başladı. Lisans eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Hülya Tarcan ile devam etti. Bu süreçte Doç.Elif Şahin-Nesweda ve Prof. Cornelis Witthoefft ile Stuttgart Musikhochschule’de çalışma şansı yakaladı. 2018’de yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 20. yüzyıl müziği üzerine Prof. Hülya Tarcan ve Doç Ayça Aytuğ ile araştırmalar yaptı. Ardından Opera bölümünde korrepetitörlük görev yaptı.Besteciliği üniversitede yaptığı emprovizasyonlarla keşfetti ve yarattığıözgür dünyasında ambient stilde, piyano için kompozisyonlar üretmeye başladı. 2018’de Bahçeşehir Üniversitesi Elektronik Müzik Prodüksüyonu sertifika programını tamamladı ve soundscape alanında çalışmalara yöneldi. İlk olarak İstanbul Soundscape Project kapsamında düzenlenen “Haydarpaşa’da bir Gar” adlı projede sesini duyurma şansı yakaladı. Ağustos ayında ise kendi projesi “Your Planet Calling” ile hem çevresel farkındalık yaratımına hem de doğanın korunmasına katkı sağladı. Her iki alanda da çalışmalarına devam eden Deniz, 2018’in Şubat ayında Hideki Kozakura’nın “Barcelona Duo” eserinin Türkiye prömiyerinin ardından, 2019’daTokyo ve Nagoya’da, Türk ve Japon çağdaş bestecilerinin eserlerinin yer aldığı ve Haruyuki Suzuki’nin “Ringlet” eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirdiği iki solo resital gerçekleştirdi. Ayrıca Ensemble Flâneur’ün üyesidir.

ÆVOM nedir?
ÆVOM İstanbul’da kurulan, farklı mekânlarda kültür sanat ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren sınırsız ve aidiyetsiz bir kolektiftir.

Büyük K’nın serüveni

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Félix Ziem’in Beş Çarpıcı İstanbul Manzarası

Félix Ziem’in Beş Çarpıcı İstanbul Manzarası

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’in eserleri Işık Denizinde Bir Gezgin sergisiyle Pera Müzesi’nde.