Yönetmen Barış Kaya ve Soner Caner ile Söyleşi

Söyleşi

13 Mayıs 2017 / 15:30

Pera Film “Büyüme Sancıları” programı kapsamında “Rauf” filminin yönetmenleriyle bir söyleşi gerçekleştiriyor. Yönetmenler Barış Kaya ve Soner Caner filmin 13 Mayıs Cumartesi, 14:00’daki gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Yönetmenler Hakkında:

Barış Kaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İBF Sinema & Televizyon Bölümü’nden 1998’de mezun oldu. Çeşitli yapım şirketlerinde çalıştıktan ve Kristal Elma Ödülü’ne layık görülenler dahil onlarca televizyon reklamı yönetti. Nefes (Yön: Levent Semerci) filminin ikinci yönetmenliğini, Ayhan Hanım (Yön: Levent Semerci) filminin yapımcılığını üstlendi ve Ocak 2013’te Peri İstanbul’un kurucu ortağı oldu.

Soner Caner, Plastik Teknolojiler eğitiminin ardından sinema ve reklam sektöründe dekor tasarım ve uygulama, sanat yönetmenliği ve plastik makyaj üzerine çalıştı. Ulak (Yön: Çağan Irmak) filminin makyajlarını, Nefes (Yön: Levent Semerci), Ayhan Hanım (Yön: Levent Semerci) ve Çanakkale Çocukları (Yön: Sinan Çetin) filmlerinin sanat yönetmenliğini üstlendi; Nefes ile Adana Film Festivali’nde En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü kazandı.

Nefes ve Ayhan Hanım filmlerinde birlikte çalıştıktan sonra, 2016’da yönetmen koltuğuna oturdukları Rauf, Barış Kaya ve Soner Caner’in yönettiği ilk uzun metrajlı film.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçe’dir.

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm,  Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm, Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Nobel Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinde iki çarpıcı yapıtıyla yer alan sanatçı Barbara Kruger’ın yaşamı ve yapıtlarına yakından bakıyoruz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta. 

Sonsuz Paris (1959-1965)

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris).