Adnan Teskeredžić Trio

Konser

20 Ekim 2018 / 17:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri kapsamında hazırlanan Belleğin Mirası: Danis Tanović başlıklı Pera Film programına paralel bir Adnan Teskeredžić Trio konseri gerçekleştiriyor. 

Adnan Teskeredžić, 2014 yılında Balkanların geleneksel müziği ile caz/füzyonu harmanladığı projesi Adnan Teskeredžić Trio’yu başlattı. Bugüne dek iki albüm ve üç müzik videosu yayınlayan Trio, Sırbistan'ın Leskovac şehrindeki Drum Dum Fest'te iki kez sahne almalarının yanı sıra; Saraybosna, Zenica, Konjic, Visoko, Petrovac gibi birçok şehirde de konser verdi.

Yolculuklar anlamına gelen ilk albümleri Putovanja, ağırlıklı olarak orjinal bestelerden oluşuyor. Adnan Teskeredžić Trio Live@Festival of the Actor BiH adını verdikleri ikinci albümleri ise canlı performanslarından oluşan CD ve DVD kayıtlar olarak yayınlandı. Trio, canlı performansları esnasında kendi orijinal bestelerinin yanı sıra Miles Davis, Herbie Hancock, Mike Stern gibi isimlerin çeşitli bestelerine de yer veriyor.

Zamanının büyük bir kısmını yeni müzikler bestelemeye ve şarkı sözü yazmaya ayıran Adnan Teskeredžić, aynı zamanda grubuyla birlikte Trio’nun üçüncü albüm çalışmalarını sürdürüyor.

Adnan Teskeredzic Trio:
Adnan Teskeredžić
Lordan Muzaferija
Kenan Glavinić
 
Özel Konuk:
Mirza Frljak
 
Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. 
 

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!