Adnan Teskeredžić Trio

Konser

20 Ekim 2018 / 17:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri kapsamında hazırlanan Belleğin Mirası: Danis Tanović başlıklı Pera Film programına paralel bir Adnan Teskeredžić Trio konseri gerçekleştiriyor.

Adnan Teskeredžić, 2014 yılında Balkanların geleneksel müziği ile caz/füzyonu harmanladığı projesi Adnan Teskeredžić Trio’yu başlattı. Bugüne dek iki albüm ve üç müzik videosu yayınlayan Trio, Sırbistan'ın Leskovac şehrindeki Drum Dum Fest'te iki kez sahne almalarının yanı sıra; Saraybosna, Zenica, Konjic, Visoko, Petrovac gibi birçok şehirde de konser verdi.

Yolculuklar anlamına gelen ilk albümleri Putovanja, ağırlıklı olarak orjinal bestelerden oluşuyor. Adnan Teskeredžić Trio Live@Festival of the Actor BiH adını verdikleri ikinci albümleri ise canlı performanslarından oluşan CD ve DVD kayıtlar olarak yayınlandı. Trio, canlı performansları esnasında kendi orijinal bestelerinin yanı sıra Miles Davis, Herbie Hancock, Mike Stern gibi isimlerin çeşitli bestelerine de yer veriyor.

Zamanının büyük bir kısmını yeni müzikler bestelemeye ve şarkı sözü yazmaya ayıran Adnan Teskeredžić, aynı zamanda grubuyla birlikte Trio’nun üçüncü albüm çalışmalarını sürdürüyor.

Adnan Teskeredzic Trio:
Adnan Teskeredžić
Lordan Muzaferija
Kenan Glavinić

Özel Konuk:
Mirza Frljak

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.

Türkiye’den Jameel Ödülü’ne Aday Olmuş Beş Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz

Zamane Öyküleri: Kömür <br> Pelin Buzluk

Zamane Öyküleri: Kömür
Pelin Buzluk

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Pelin Buzluk’un öyküsü "Kömür" ile başlıyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.