“İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans Sergi Turu

18 Ocak 2022 / 19:00
24 Şubat 2022 / 19:00
3 Mart 2022 / 19:00

Bizans’ın popüler kültürdeki eklektik varlığını keşfe çıkan, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün Pera Müzesi için hazırladığı “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans sergisi Bizantinizmin çoklu ve birbiriyle çakışan anlamlarını ortaya çıkarıyor. Sergi kapsamında, serginin küratörü Emir Alışık eşliğinde sınırlı sayıda katılımcıyla sergi turu gerçekleştiriliyor.

Emir Alışık Hakkında
Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Bizans Araştırmaları Bölümü’nde Proje Yöneticisi ve YILLIK: Annual of Istanbul Studies Yayın Kurulu üyesi olan Emir Alışık, yüksek lisans eğitimini Central European University Karşılaştırmalı Tarih: Disiplinlerarası Orta Çağ Tarihi bölümünde geç Bizans dönemi siyasi düşüncesi üzerine hazırladığı teziyle tamamladı. Hâlen doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde Bizans düşüncesinin İtalyan Rönesans sanatındaki görünümleri hakkındaki teziyle sürdürürken Bizans’ın çeşitli sanat mecralarıyla spekülatif kurgudaki tezahürleri üzerine araştırmalarını da devam ettirmektedir.

Rehberli Tur Ücreti: 50 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz) Kontenjanımız sınırlıdır. Tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

“İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”

Bizans’ın popüler kültürdeki eklektik varlığını keşfe çıkan, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün Pera Müzesi için, Emir Alışık’ın küratörlüğünde hazırladığı “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans, Bizantinizmin çoklu ve birbiriyle çakışan anlamlarını ortaya çıkarıyor.

“İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

Leonardo’nun Atı

Leonardo da Vinci, 1493’te, tam 500 yıl önce, Milano Dükü Ludovico il Moro’nun 12 yıl önce babasının anısına sipariş ettiği atlı anıtın (doğal büyüklüğün 4 katı boyda) dökümü için hazırlıkları bitirmek üzereydi.

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!