Kristal Berraklığı Çevrimiçi Sergi Turu

Çevrimiçi Sergi Turu

1 Mart 2021 / 18:00

Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında Kristal Berraklığı sergisi için çevrimiçi rehberli turlar düzenliyor. TEMA Vakfı’na yapılacak bağış karşılığında katılınabilecek turda sergi, rehber eşliğinde üç boyutlu olarak gezilebilecek.

Elena Sorokina küratörlüğünde hazırlanan Kristal Berraklığı sergisinde, şifa, büyü, hafıza, süreç, ekoloji, iş birliği, kontrol, insan doğa ilişkisi, internet kültürü, pandemi gibi birçok konuya değinen eserler yer alıyor. Farklı coğrafyalardan 20 sanatçı eserleriyle, neredeyse kusursuz saydamlıktan tam matlığa kadar farklı özellikler taşıyan kristallerden ilham alıyor; ve mineralleri bilimsel, felsefi, kültürel, sosyo ekonomik veya sembolik bağlamlarda inceliyor.

Rehberli sergi turlarına katılım için izlenecek adımlar:

      - TEMA Vakfı’na web sitesi üzerinden, elektronik sertifika alma tercihiyle ilerleyerek 3 adet fidan bağışı (40 TL) yapın. Bağış yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

      - Elektronik bağış sertifikanız e-posta adresinize ulaştıktan sonra rezervasyon formunu doldurun ve TEMA Vakfı Fidan Bağışı Sertifika No alanına e-sertifikanızın altında yer alan sertifika numaranızı girin. Rezervasyon formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Katılım onayınızın ardından, sergi turu katılımı için gereken bağlantı etkinlik günü e-posta olarak iletilecektir. Etkinlik dili Türkçedir.

Süre: 45’’

Görsel:
Hale Tenger
Kırılgan Kavrayış, 2020
Yerleştirmeden görüntü
Müzik ve ses: Serdar Ateşer ve Hakan Kurşun
Müzik: 17’35”

Süreli Sergi

Kristal Berraklığı

Kristal Berraklığı, katılan tüm sanatçılarla iş birliği içinde sürdürülebilir küratöryel pratikler ve ekoloji üzerine düşünmenin ötesinde sergi sürecinde karbon ayak izini azaltmaya yönelik ilkeleri harekete geçiren metot ve araçlar kullandı: Yapıtların yerel ve iş birliğine dayalı üretimi, yaratıcı geri dönüşüm stratejileri ve tüm katılımcıların son derece az seyahat etmesi gibi.

Kristal Berraklığı

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".