Küçük Gece Müzikleri
Septet Konseri

Konser

23 Kasım 2013 / 19:30

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, “Küçük Gece Müzikleri” konser serisine devam ediyor.

Septet grubunu Sevil Ulucan Weinstein (Keman), Beste Tıknaz Modiri (Viyola), Erman İmayhan (Viyolonsel), Onur Özkaya (Kontrabas), Ferhat Göksel (Klarnet), Mert Kutluğ (Fagot) ve Cem Akçora (Korno)oluşturuyor.

Müzisyenlerin her konserde birer sanatçı artarak sahne almalarıyla, duet, trio, quartet, quintet, sextet, septet ve octet dinletileri şeklinde hazırlanan program, birbirinden güzel ve seçkin eserlerden derlendi.

Franz Berwald (1796-1868)
Septet, Si bemol Majör

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Septet, Mi Bemol Majör, Op. 20

Saat 19:30’da başlayacak konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilecek. Serinin son konseri ise 26 Aralık Perşembe.

Detaylı program bilgileri

15 TL olan biletler konser günü saat 18:00’den sonra satışa sunulacak.
Pera Müzesi Dostları'na %50 İndirimli. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!