Pera Klasikleri: Barış için Müzik
BAGO Kuartet

Konser

11 Kasım 2023 / 19.30

Pera Klasikleri, Kasım konserinde barış ve müzik teması altında bir araya gelen çok özel konuklarını ağırlıyor. İzmir'de kurulan Barış Çocuk Orkestrası Derneği'nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi ile yaşamlarında yeni bir pencere açan orkestrada, müzik öğrenen çocuklar ve gençler, yılda bir gerçekleştirdikleri orkestra konserlerinin yanı sıra hem projeyi anlatmak hem de umut olmak için BAGO Kuartet olarak verdikleri konserlerde seslerini müzik ile duyuruyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

170 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

BAGO Kuartet
İlayda Fındıkçı (I.Keman)
Elif Öztürk (II. Keman)
Havvanur Bozkurt (Viyola)
Zelal Kılınçaslan (Viyolonsel)

BAGO Kuartet Hakkında
Bago Kuartet, bir sosyal sorumluluk projesi olan Barış Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası'nın amatör müzisyenleri arasından seçilen genç üyelerden oluşuyor. Kuartetin amacı hem daha çok sanatsevere ulaşmak hem de müziğin koruyucu gücünün birleştirdiği orkestranın sesini duyurmak.

2015 yılında opera sanatçısı Selmin Günöz'ün kurduğu Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, Kadifekale, İkiçeşmelik, Agora, Eşrefpaşa bölgesindeki sosyo-ekonomik açıdan imkanları kısıtlı çocukların dünyalarına müzik eğitim modeli ile yepyeni bir pencere açan etkisi çok güçlü bir sosyal sorumluluk projesi. Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak, barışın sesini müzik ile duyurmak, sanata erişim hakkı önündeki engelleri kaldırmak, topluma yararlı bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.

Yüz Yüze

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis I. Kahn, 1901 yılında, tüm yaşamını geçireceği, çalışacağı, âşık olacağı ve yaşama veda edeceği Philadelphia’dan uzakta, Rusya’nın Pärnu kentinde Yahudi bir aileye doğar. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç ederler.