Pera Klasikleri
Umut: Çellistanbul

Konser

11 Mart 2023 / 19.30

Pera Klasikleri, Mart ayında “Umut” temalı konserde, İstanbul adını, müziğin evrensel tınıları ile birleştiren Çellistanbul Viyolonsel Kuartet’i ağırlıyor.

Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergi salonundaki konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

125 TL olan biletler, Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Etkinlik 7 yaş ve üzeri misafirlerimizin katılımına uygundur, 7-12 yaş arasındaki dinleyicilerimiz konsere bir yetişkinle beraber katılabilir.

11 Şubat 2023 tarihli, ertelenen “Çellistanbul ile Müzik Aşkı” konser biletleri bu etkinlikte kullanılabilir.

Çellistanbul

Murat Berk (Viyolonsel)
Melih Kara (Viyolonsel)
Julya Krepak (Viyolonsel)
Yusuf Çelik (Viyolonsel)

Konser programı için tıklayınız.

Çellistanbul Hakkında

İstanbul adını, müziğin evrensel tınıları ile birleştiren Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti, 2002 yılında Murat Berk’in öncülüğünde kuruldu. İnsan sesine en yakın enstrüman olan çellonun güzelliğini 4 çello ile tüm müzikseverlere duyurmak için konserlerine başlayan ve ilk konserini 2003 yılında İKSV Müzik Festivali kapsamında Aya İrini Müzesi’nde veren Çellistanbul, çalışmalarına viyolonseldeki başarılı yorumları ile her biri adından övgüyle söz ettiren dört viyolonsel sanatçısı, Melih Kara, Murat Berk, Julya Krepak ve Yusuf Çelik ile devam ediyor.

20 yıldır ülkemizde ve yurt dışında başarılı konserler veren Çellistanbul, kuartet olarak verdiği konserlerin yanı sıra Türkiye’den ve dünyadan çellistleri de dahil ettiği özel projelerle daha geniş topluluklar hâlinde de performans sergiliyor. Çellistanbul ile aynı sahneyi paylaşan dünyaca ünlü isimler arasında sırasıyla Xavier Phillips, Misca Maisky, Berlin Filarmoni Çellisteri, Atina Senfoni Orkestrası Çellisteri yer alıyor.

38. ve 42. Uluslararası İstanbul Müzik Festivalleri başta olmak üzere Eskişehir, Kıbrıs Uluslararası Müzik Festivalleri ve California Fresno Çello Festivali’ne davet edilen, “Dünya Çellisteri Buluşmaları” kapsamında California State University’de konser ve MasterClass veren, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşan, Nazım Hikmet’in 50. ölüm yıl dönümünde büyük şair anısına Moskova’da verdiği konserle büyük ilgi ve beğeni toplayan Çellistanbul; konser ve albüm çalışmaları ile besteci ve çellistlerle yaptığı ortak müzik projelerine yurt içinde ve yurt dışında devam ediyor.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!