Peter Tscherkassky ile Söyleşi

Söyleşi

22 Eylül 2024 / 16.30

Pera Film, Othon Cinema ve Avusturya Kültür Ofisi iş birliği ile sunduğu Avangardın Rüyası programı kapsamında, Avusturyalı yönetmen Peter Tscherkassky’nin ve Amerikalı yönetmen Eve Heller’ın filmlerinden oluşan bir retrospektif sunuyor. Aynı gün gösterilecek Sinematik Katmanlar seçkisinin ardından Peter Tscherkassky ile bir söyleşi gerçekleştiriliyor.

Peter Tscherkassky Hakkında
Peter Tscherkassky, 1958 yılında Viyana'da dünyaya gelmiş Avusturyalı bir avangart film yapımcısı. Viyana Üniversitesi ve Berlin'deki Freie Universität'te eğitim aldı ve doktora tezini “Film ve Sanat" üzerine yazdı. 1979'dan beri kendi filmlerini yapıyor ve 1984'ten beri film teorisi ve film tarihi alanında kapsamlı yayınlar sunuyor. Linz Sanat ve Endüstriyel Tasarım Üniversitesi'nde (1989-2002) ve Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi'nde (1998-2006) olmak üzere çeşitli öğretim görevlerinde bulundu. 1993 ve 1994 yıllarında Diagonale - Avusturya Film Festivali’nin sanat yönetmenliğini yaptı. Filmleri 50'den fazla ulusal ve uluslararası ödül aldı. Bunlar arasında "Avusturya Film Sanatı Ödülü" (1996), "Oberhausen Uluslararası Kısa Film Günleri Büyük Ödülü" (2002) ve Venedik Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film Orizzonti Ödülü" (2010) bulunmaktadır.

Peter Tscherkassky'nin filmleri Centre Pompidou, Harvard Üniversitesi Film Koleksiyonu ve Cinémathèque Française gibi çok sayıda önemli koleksiyonda da yer almaktadır. 

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır. Konuşma ücretsizdir ve kapasite sınırlıdır. Rezervasyon alınmamaktadır.

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.