Rebecca Horn’un Sunumu

Söyleşi

31 Ekim 2013 / 18:30

Rebecca Horn rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamıyor.
Sunumu sanatçının oğlu ve filmlerinin de müziklerini yapan Hayden Chisholm gerçekleştirecek.

Pera Film, Goethe Enstitüsü İstanbul işbirliğiyle yaratıcı ve çok yönlü Alman sanatçı Rebecca Horn’un iki filmini sunuyor. Gösterimler kapsamında sanatçı bir sunum da yapacak.

Rebecca Horn’un sanatında heykel ve filmin buluşması önemli bir yer tutuyor. Sanatçının enstalasyonları, nesneleri ve filmleri çizgisel bir mantıkla ilerlemeyen bir öykü anlatıyorlar. Bunlar, film sırasında okunan son derece duygusal temelli metinler olarak sergideki nesnelere eşlik eden birer şiirsel anlatı olarak da düşünülebilir. Horn’un kendi yaratısı olan nesneler ise film sahnelerindeki öyküleri hem yansıtarak hem yorumlayarak çifte bir işlev görüyorlar; ayrıca yepyeni sanatsal yansımalara bir kapı aralıyorlar.

Frida Kahlo

Frida Kahlo, 6 Temmuz 1907’de Meksika’nın Coyoacán şehrinde dünyaya geldi. Bundan tam 47 yıl sonra aynı şehirde, çok sevdiği Meksika’sında ölmeden önce başından pek çok şey geçti.

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar.

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.