Yönetmen Danis Tanović ile Söyleşi

Söyleşi

18 Ekim 2018 / 21:00

Pera Film, 18 – 28 Ekim 2018 tarihleri arasında Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında Bosnalı film yönetmeni Danis Tanović’in filmlerinden Belleğin Mirası adlı bir seçki sunuyor. Tarafsız Bölge filminin 19:00’daki gösterimi ardından Danis Tanović ile bir söyleşi gerçekleştiriliyor.

1969 yılında Zenica Bosna Hersek‘te doğan Danis Tanović, büyüdüğü Saraybosna’da Saraybosna Sahne Sanatları Akademisi’nde film yönetmenliği eğitimi almıştır. Saraybosna kuşatma altındayken cephe hattında iki yıl boyunca ordu için çekim yapmıştır. Tanović ve arkadaşlarının bu tehlikeli görevlerde ürettikleri malzeme Bosna Savaşı’na ilişkin çok sayıda filmde ve haberde yer almıştır. 1994’te eğitimini INSAS film okulunda sürdürmek için Belçika’ya göç eden Tanović, bir yandan da kısa filmler ve belgeseller çeker. İlk uzun metraj filmi Tarafsız Bölge (2001), En İyi Yabancı Film dalında hem Oscar hem de Altın Küre ödüllerini almasının yanı sıra, Cannes Film Festivali’nde ve Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Senaryo ödülüne de layık görülmüştür.

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.