Yönetmen Tom Volf ile Söyleşi

Söyleşi

23 Mart 2022 / 21.00

Pera Film, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle büyük soprano Maria Callas'a ithaf edilmiş, yönetmenliğini Tom Volf'un yaptığı Maria by Callas: In Her Own Words filminin gösterimine ev sahipliği yapıyor. Filmin 23 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek gösteriminin ardından yönetmen Tom Volf söyleşi için izleyici ile buluşacak.

Tom Volf, Maria Callas'ın kendisini büyüleyen bir kaydını tesadüfen keşfetti. Bu tutku onu gerçek Maria Callas'ı aramak için 3 yıl boyunca dünyayı dolaşmaya ve Callas’ın neslinin son hayatta kalanlarıyla, yakın arkadaşlarıyla, meslektaşlarıyla ve onu gerçekten tanıyanlarla tanışmaya itti.

Tom Volf, opera hakkında birçok kısa film yönetti ve üç yıl boyunca Théâtre du Châtelet'te görsel iletişimden sorumluydu. Röportaj yaptığı birçok büyük isim arasında Placido Domingo, Sting ve David Cronenberg var. Ayrıca birçok kurumsal film ve reklam filmi yönetti.

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.

Sina Çölünde Bir Yalnız Kartal

John Frederick Lewis en önemli Viktorya dönemi Britanyalı Oryantalist sanatçılarından biri olarak kabul edilir. Pera Müzesi’nde 2008 yılında Tate Britain işbirliğiyle düzenlenen Doğu’nun Cazibesi sergisinde Lewis’ın eserleri sergilenmişti.

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater y Clavería 12 Kasım 1747’de Zaragoza’da doğdu. Mütevazı bir tüccar ailesine mensuptu; hali vakti yerinde akrabası Juana Faguás ve kızı Joaquina de Alduy tarafından evlat edinildi. 1752-1757 yılları arasında Zaragoza Escuelas Pías okulunda Goya’yla birlikte okudu; bu dönemde başlayan dostlukları Zapater’in 1803’teki ölümüne kadar devam etti.