8 Mart 2020: Bir Günce

4 - 11 Mart 2024

Pera Film, Dünya Kadınlar Günü’nü ödüllü 8 Mart 2020: Bir Günce filminin çevrimiçi gösterimiyle kutluyor!

Fırat Yücel ve Aylin Kuryel’in yapımcılığında hayata geçen 8 Mart 2020: Bir Günce, 2020’deki Feminist Gece Yürüyüşü sırasında Taksim Meydanı'na bakan “Turistik Kameralar”ın karanlıkta bıraktıklarını keşfe çıkıyor. Film, ekran görüntüleri aracılığıyla zamanda yolculuk yaparak İstanbul’da pandemi öncesi yapılan son kitlesel eylemin hafıza kaydını alıyor. Program kapsamında, yazar ve akademisyen Begüm Özden Fırat’ın moderatörlüğünde Fırat Yücel ve Aylin Kuryel ile gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşi de izlenebilir.

2023 İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’nü kazanan film ve söyleşiye, 4-11 Mart arasında Pera Müzesi'nin web sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Özel Gösterim <br> 8 Mart 2020: Bir Günce

Özel Gösterim
8 Mart 2020: Bir Günce

Söyleşi<br> 8 Mart 2020: Bir Günce

Söyleşi
8 Mart 2020: Bir Günce

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?