Pera Film’de Onur Haftası
Online Kısa Film Seçkisi

28 Haziran - 27 Temmuz 2018

Pera Film, Onur Haftası’nı online bir kısa film seçkisiyle kutluyor. 6 filmlik bu seçki, bir ilk ergenin duygularını gizleme çabaları, kendi güvenli alanlarını bir yüzme kulübünde bulan trans bireyler ve kendi kimliklerini komik ve mahrem hikayeler eşliğinde keşfeden kadınlar gibi geniş bir spektrumda çeşitlenen deneyimlere dokunuyor.

Kalp Atışımda

Kalp Atışımda

Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme

Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme

Yüzme Kulübü

Yüzme Kulübü

Hâlâ Yanıyor

Hâlâ Yanıyor

Pembe Oğlan

Pembe Oğlan

Ben Kızlardan Hoşlanıyorum!

Ben Kızlardan Hoşlanıyorum!

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.