Red Bull Anadolu Break

1 Nisan 2016

Pera Film, dünyaca ünlü breakdans yıldızlarının Red Bull Anadolu Break kapsamında çıktıkları keşif yolculuğunun hikayesine ve bu hikayeden ilham alan Red Bull Anadolu Break Dans Gösterisi’nin perde arkası görüntülerine ev sahipliği yapıyor.

Gösterimin ilk filmi; Anadolu Break Adımların Ötesinde, tüm dünya kültürlerinde yer alan, dünyanın en eski sanat dallarından dans, doğuyla batıyı buluşturabilir mi sorusundan yola çıkıyor. Dünyanın en yetenekli break dansçılarından Brezilyalı Neguin ve Amerikalı Roxrite’ın, prestijli break dans ekibi Flying Steps’in kurucularından olan Amigo’yla (Kadir Memiş) birlikte Anadolu’daki özgün dansları keşfettikleri yolculuklarının hikayesini anlatıyor. Yeni anlayışlar ve kavrayışlarla tanıştıkları, hiç beklemedikleri bir deneyime dönüşen bu ilginç yolculuk, kahramanlarımızın İstanbul’dan Aydın’a, Antalya’dan Kars’a uzanan birçok özel anla örülü serüvenine dönüşüyor. Amigo, Neguin ve Roxrite, B-Boy’luktan öğrendiklerini Anadolu coğrafyasında yerel halkla olan karşılıklı etkileşimleri içinde zenginleştiriyor ve seyirciye kültürel karşılaşmanın her daim ne kadar değerli olabileceğini gösteriyor.

Gösterimin ikinci filmi Anadolu Break Behind The Scenes ise, Anadolu Break –Adımların Ötesinde belgeselinden ilham alan ve 2015 yılında yoğun seyirci ilgisiyle karşılaşan Red Bull Anadolu Break dans gösterisinin perde arkasını odağına alıyor. Seyirci, perde arkasında dansçıların gösteri günü yaklaşırken artan heyecanına ve eğlenceli anlarına tanık oluyor.

Anadolu Break Adımların Ötesinde
Yönetmen: Taylan Mutaf, Uluç Keçik (post)
Prodüksiyon: Autobahn Productions
Yapım: Red Bull Media House
Yapım yılı: 2015, 55’, Türkçe ve İngilizce, Türkçe altyazıyla

Red Bull Anadolu Break Behind The Scenes
Yönetmen: Umut Kebabcı
Prodüksiyon: Uluç Keçik Productions
Yapım Yılı: 2015, 27’

Gösterimlerin ardından Kadir “Amigo” Memiş ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Frida Kahlo, 6 Temmuz 1907’de Meksika’nın Coyoacán şehrinde dünyaya geldi. Bundan tam 47 yıl sonra aynı şehirde, çok sevdiği Meksika’sında ölmeden önce başından pek çok şey geçti.

Sonsuz Paris (1959-1965)

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris). 

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.