Baskı ile Kolektif Örüntüler

Pera Yetişkin

  • 17 Kasım 2024 / 14.00

Hesaplar ve Tesadüfler’i gezen katılımcılar, sergiden aldıkları ilhamla çeşitli desenler tasarlayıp bu desenlerle örüntüler yaratıyor. Katılımcılar daha sonra mukavva, eva, ip gibi farklı malzemeler kullanarak yarattıkları örüntülerin dokulu baskı şablonlarını hazırlıyor. Ardından hazırlanan şablonlar katılımcılar arasında elden ele geçen kağıtlar üzerine farklı şekillerde basılarak katılımcı sayısı kadar kolektif yapıt üretiliyor.

Atölye Yürütücüsü: Pley Studio
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Pley Studio hakkında
Pley, oyunsallık konusundan yola çıkan yaratıcı bir tasarım stüdyosudur. İnsanların olasılıkları esnetip oynayarak büyülü çembere, yani özgür ve oyunbaz ruh haline girmelerini hedefleyen Pley, açık uçluluğu bir araç olarak kullanmaktadır. İnsanların oyuncu canlılar olduğunu savunan 'homo ludens' kavramını ele alarak, oyun oynayan herkese yani hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden Pley, bir oyun rehberidir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur.