Hesaplar ve Tesadüfler’i gezen katılımcılar, sergiden aldıkları ilhamla çeşitli desenler tasarlayıp bu desenlerle örüntüler yaratıyor. Katılımcılar daha sonra mukavva, eva, ip gibi farklı malzemeler kullanarak yarattıkları örüntülerin dokulu baskı şablonlarını hazırlıyor. Ardından hazırlanan şablonlar katılımcılar arasında elden ele geçen kağıtlar üzerine farklı şekillerde basılarak katılımcı sayısı kadar kolektif yapıt üretiliyor.
Atölye Yürütücüsü: Pley Studio
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Pley Studio hakkında
Pley, oyunsallık konusundan yola çıkan yaratıcı bir tasarım stüdyosudur. İnsanların olasılıkları esnetip oynayarak büyülü çembere, yani özgür ve oyunbaz ruh haline girmelerini hedefleyen Pley, açık uçluluğu bir araç olarak kullanmaktadır. İnsanların oyuncu canlılar olduğunu savunan 'homo ludens' kavramını ele alarak, oyun oynayan herkese yani hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden Pley, bir oyun rehberidir.
Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)