Bilinçli Farkındalık ile İçe Bakış

Pera Yetişkin

  • 3 Mart 2024 / 14.00

Klinik psikolog ve dışavurumcu sanat terapisti Suzi Amado yürütücülüğünde gerçekleşen atölye öncesinde katılımcılar Tam Yerinden sergisini rehber eşliğinde geziyor. Atölye çalışmasında ise “kendi içlerine panoramik olarak bakmak” ve iç dünyalarında, merak ettikleri ya da heyecan uyandıran bir şehirde gezer gibi gezmek için bir yaklaşım öğreniyorlar. Bu atölyede bilinçli farkındalık (mindfulness) ile ilgili özelliklerin üzerinden geçtikten sonra katılımcılar, günlük hayatlarında kullanabilecekleri mindfulness ve meditasyon uygulamalarını öğreniyor.

Atölye Yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan
: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Suzi Amado hakkında
Koç Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü’nde lisansını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Suzi Amado, şu an terapi yapıyor ve süpervizyon veriyor. Kurumlara yönelik mindfulness, zaman yönetimi, duygusal ilk yardım ve psikolojik esneklik eğitimleri veren, “Ruhuna Pansuman”, “Kırık Bir Kalbi Tutmak” ve “Sakura Baharı Bekliyor” kitaplarının yazarı olan Suzi Amado’nun ayrıca “Suzi ile Kırılgan Sohbetler” isimli bir podcast programı bulunuyor. İnsan merkezli terapi yaklaşımını benimseyen Amado, terapi sürecinde sanat, yönlendirilmiş imgeleme, kum tepsisi, mindfulness ve öyküsel terapiyi kullanıyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Mihrimah Sultan

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.

 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.