İstanbul’da tarih boyunca yaşamış ilgi çekici kişilerle karşılaşmak ister miydiniz? Peki ya geleceğin fantastik İstanbul’unda nasıl karakterler hayal ederdiniz? Sergideki sanatçıların Bizans’tan ilham alıp geleceği hayal ederek ortaya çıkardıkları eserleri inceleyip kubbeleri, kemerleri, kalın kale duvarlarını oluşturan şekilleri keşfediyoruz. Oluşturduğumuz şekil kütüphanesi ile fantastik karakterler tasarlıyoruz. Bu atölyede kültürel miras ögelerini hayal gücümüzle birleştiriyor, yaratıcılığımızı ve çizim becerimizi geliştiriyoruz.
İlişkili Sergi: “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans
Malzemeler (Kit ile gönderilecektir)
Maket Taslağı
Kurşun Kalem
Sulu Boya
Fırça
Makas
Yapıştırıcı
Eğitmen: İpek Kay
Yaş Grubu: 7-12 yaş
Süre: 75 dakika
Kontenjan: 10 kişi
Atölye Başına Katılım Bedeli: 185 TL
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.
Atölye malzemelerini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.
Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.
PERAkart AİLE’lilere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!
Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)