“İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!” sergisi bizi zamanımızın kavrayışı ve popüler kültürün renkli dünyası ile Bizans döneminin estetik ve antik dokusuyla buluşturuyor. Geçmişi ve günümüzü çok boyutlu olarak bir araya getiren atölyede, illüstrasyon sanatının anlamı ve örnekleri üzerine konuşuyoruz. Ardından Bizans sanatı, estetik anlayışı ve bezemeleri hakkında bilgi ediniyor, popüler kültür sembollerini kullanarak kişisel Bizans desenlerimizi yaratıyoruz.
Malzemeler
Dijital araçlar (tablet vb. isteğe bağlı)
Akrilik boya / Guaj boya / Sulu boya
Pastel boya
Kuru boya
Ekolin (isteğe bağlı, çeşitli renklerde)
Fırça
Su
Su Kabı
İlişkili Sergi: “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans
Eğitmen: Merve Atılgan
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 1,5 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 25 TL
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyenin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Merve Atılgan Hakkında
İstanbul doğumlu çizgi film – animasyon mezunu illüstrator. Çocuk kitapları ağırlıklı olmak üzere, karakter tasarımı, concept art ve animasyon üzerine çalışan her türlü ilhama açık olan belki biraz uzaylı biraz yıldız tozu dünya vatandaşı. Üretmeye, çizmeye ve dans etmeye 5 yaşından beri devam eden, ilhamını en çok doğa anadan alan, aldığı ilhamı, posterlere, şarap etiketlerine, duvarlara, kitaplara çizim olarak aktarır ve dans ederek yayar.
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ilk çalma listesi Kübra Uzun’un hazırladığı "İki Elli".
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar".
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)