Geçmişin izlerini taşıyan çini motiflerinden ilham alan ve Gelecek Hatıraları sergisinin kavramsal çerçevesinden hareketle tasarlanan bu atölye, katılımcılara sanat dolu bir deneyim sunuyor. Seramik sanatçısı Cansu Sakız yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, Kütahya çinilerinde sıklıkla kullanılan kobalt mavisinin yer aldığı güncel eserlerden hareket ediyor, ardından mavi-beyaz çini üslubu hakkında bilgi ediniyor ve tasarımlarını çini bisküviler üzerine desen geçirme, fırça ile tahrirleme ve renklendirme teknikleriyle hayata geçiriyor.
Not: Katılımcılar; Pera Öğrenme tarafından fırınlanmaya gönderilecek seramik karolarını, atölye bitiminden bir hafta sonra müzeden teslim alabilirler.
Atölye yürütücüsü: Cansu Sakız
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Cansu Sakız hakkında
Cansu Sakız (1987, Bartın), 2004 yılında İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini İzmir 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Çini ve Çini Onarımı Bölümü’nde tamamladı. 2012 yılında İzmir’de açtığı ilk atölyesinde başlattığı çini tasarım çalışmalarını, 2014 yılında Hata Yapım Atölyesi’nin kurulmasıyla beraber İstanbul Beyoğlu’na taşıdı. Hata Yapım Atölyesi ailesiyle aynı çatı altında sürdürdüğü dört senelik yolculuğun ardından 2018’de yine Beyoğlu’nda Cansu SAKIZ Tile Art adıyla bireysel atölyesini açtı ve çalışmalarına halen burada devam ediyor. Sanatçı, çininin belleklerimizde yer etmiş geleneksel haline, üzerine eklediği figüratif anlatımıyla kendi yenilikçi yorumunu katıyor; tekniğin sunduğu imkanları çağdaş fikirleriyle birleştirerek, sanatını vardırabileceği noktayı keşfetmeyi amaçlıyor.
Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.
Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)