Çizgi ve Obje: Rastlantıdan Dijitale

Pera Yetişkin

  • 5 Ocak 2025 / 14.30

Yaratıcılığı serbest bırakmaya yönelik bir keşif yolculuğuna çıkılan bu atölyede, sıradan nesnelerin geometrileri inceleniyor. Hesaplar ve Tesadüfler’in kavramsal çerçevesinden ilham alan atölyede siyah ahşap çubuk ve kürdanlardan oluşan rastgele çizgisel formlar, dijital ortama aktarılıyor. Temel tasarım prensipleri rehberliğinde bir araya getirilerek oluşturulan örüntüler, etkileyici kompozisyonlara dönüşüyor.

Atölye Yürütücüsü: Hanife Nurbahar Kurtlu
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 400 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Hanife Nurbahar Kurtlu hakkında
Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi ile Ekonomi bölümlerinde tamamlarken Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nden Tasarım sertifikasını almıştır. Ardından yine Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde yüksek lisans yapmış ve Sivas’taki Kayalıpınar-Samuha arkeolojik kazılarına arkeolog olarak katılmıştır. Bu süreçte Pera Müzesi’nde arkeolojiye yönelik çocuk atölyeleri düzenlemiştir. Çevresel ve sosyal uzman olarak çalışmakta olan Hanife Nurbahar Kurtlu, sanat tarihi ve öğrenme alanlarında düzenlediği atölyeler ile yaratıcılığa katkı sunmaktadır.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır. 

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur. 

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.