El Yapımı Kağıt Atölyesi

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 25 Temmuz 2023 / 13.30

Sen de üstüne hayal dünyanı aktarmak için kendi kağıdını üretmek ister misin? Bu atölyede, eserlerinde medeniyetin kökenini, merak ve heyecanla arayan Isabel Muñoz’dan ilhamla bir yolculuğa çıkıyoruz! Atölyede önce geri dönüşüm malzemeleri ile kâğıt hamuru hazırlayan çocuklar, su dolu tekneye aktardıkları kâğıt hamurunu elekten geçirerek el yapımı kağıtlarını üretiyor. Kâğıtlarının kurumasını bekleyen çocuklar, önceden kurutulmuş el yapımı kağıtlar üzerine sergiden ilhamla resimler yapıyor.

Atölye yürütücüsü: Gonca Göde
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.