El Yapımı Kağıt Atölyesi

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 7 Ekim 2023 / 13.30

Sen de üstüne hayal dünyanı aktarmak için kendi kağıdını üretmek ister misin? Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ve Osman Hamdi Bey sergilerini rehber eşliğinde gezen çocuklar, oryantalist tabloların büyülü dünyasından ilham alıyor. Atölyede önce geri dönüşüm malzemeleri ile kâğıt hamuru hazırlayan çocuklar, su dolu tekneye aktardıkları kâğıt hamurunu elekten geçirerek el yapımı kağıtlar üretiyor. Kâğıtlarının kurumasını bekleyen çocuklar, önceden kurutulmuş el yapımı kağıtlar üzerine sergiden ilhamla resimler yapıyor. 

Atölye Yürütücüsü: Gonca Göde
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular! 

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.