Fotoğrafçılığa Tango, Flamenko ve Oryantal gibi farklı türlerden dansçıları fotoğraflayarak başlayan, dansın güçlü bir ifade yöntemi olduğunu ve “fotoğrafları aracılığıyla dans ettiğini” söyleyen Isabel Muñoz’un sergideki eserlerini inceleyen katılımcılar, Göbeklitepe’de bulunan dikili taşların fotoğraflarıyla çevrelenmiş sergi salonunun büyülü atmosferinde dansa davet ediliyor. “Temaslı doğaçlama” egzersizleri içeren bedensel hareket temelli atölyede, ikili ve solo çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Not: Atölye, dans tecrübesine gerek olmadan her seviyeden katılımcıya açıktır. Rahat kıyafetler giyilmesi tavsiye edilir.
Atölye yürütücüsü: Dilara Çekin & Berrin Yılmaz
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)