Geleceğin Mirası

Pera Yetişkin
TR

  • 22 Mart 2023 / 19.00
  • 19 Nisan 2023 / 20.30
  • 22 Mart 2023 / 20.30
  • 29 Mart 2023 / 19.00
  • 29 Mart 2023 / 20.30
  • 7 Nisan 2023 / 20.30
  • 6 Nisan 2023 / 20.30
  • 11 Nisan 2023 / 20.30
  • 12 Nisan 2023 / 20.30

Pera Müzesi Öğrenme Programları, koleksiyon sergilerinden hareketle çevrimiçi gerçekleşecek bir kaçış oyunu serisi düzenliyor.

2105’te, insanlığın kontrolünü elinde tutan Yapay Zeka, yaratıcılığın insanları üstün kıldığını fark edip tüm sanat eserlerini ve tarihi mirası yok edecek bir sabotaj planlamaktadır. Geleceğin insanları Yapay Zeka’nın kodları arasından geçmişe bir mesaj yollamayı başarmış ve günümüz insanlarını bu tehlikeye karşı uyarabilmiştir. Şimdi yapılması gereken, Yapay Zeka’nın müze bilgilerini kullanarak oluşturduğu güvenlik duvarını aşmak ve özgür bir geleceğe kavuşmaktır.

İlişkili Sergiler: Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Kahve Molası, Osman Hamdi Bey, Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Oyun Yöneticisi: Escapist
Yaş: 18+
Kontenjan: 50 kişi
Süre: 60 dakika

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon gereklidir.

Zoom Meeting uygulaması üzerinden oyun yöneticisi rehberliğinde gerçekleşecek etkinlikte, kamera ve mikrofonlarınızın açık olması gerekmektedir. Bu etkinlik Erasmus+ Programı tarafından desteklenmektedir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

 

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.