Bu atölyede sanatçı Kıymet Daştan’ın Kristal Berraklığı sergisindeki günümüzde gitgide kullanımı azalan optik diskleri eriterek kristalimsi şekiller yaratma denemeleriyle başlayan “Unutma(ma)ktan Korkuyorum” projesinden ilhamla, evde kullanılmayan malzemelerle yaratıcı çalışmalar yapıyoruz. Seçtiğimiz atık malzemelerin geometrik şekilleri bize yeni tasarımımız için fikir veriyor. Her malzemeyi birer yapboz parçası olarak hayal edip, deneye yanıla hayal ettiğimiz tasarımı oluşturuyor ve el becerilerimizi geliştiriyoruz.
İlişkili Sergi: Kristal Berraklığı
Malzemeler
Çeşitli atık malzemeler (Pet şişe, karton içecek kutusu, şampuan veya krem kutusu, kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulosu, düğme, kırık oyuncak parçaları, pipet vb.)
Sıvı yapıştırıcı
Bant
Makas
Fırça
Çeşitli boyalar (Akrilik boya, parmak boyası, sulu boya, keçeli kalem, pastel boya vb.)
Eğitmen: Ceyda Yakacık
Yaş Grubu: 4-6
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 40 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 80 TL
4-6 yaş grubuna yönelik çevrimiçi atölyelere katılımcıların bir yetişkin ile katılması rica olunur.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
PERAkart AİLE ile %50 indirimli!
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.
Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)