Hamurdan Fincan

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 17 Kasım 2021 / 14.00
  • 20 Kasım 2021 / 14.00

Evinizdeki fincanların şekillerine ve renklerine hiç dikkat ettiniz mi? Fincanların hangi malzemeden yapıldığını biliyor musunuz? Bu atölyede, önce rehber eşliğinde çevrimiçi sergi turuyla eserleri inceliyor ve seramiklerin ilgi çekici dünyasını keşfe çıkıyoruz. Ardından kil hamuru kullanarak temel seramik yöntemlerini öğreniyoruz. Kili yoğuruyor, şekillendiriyor ve en sonunda boyayarak fincan tasarımlarımızı tamamlıyoruz. Bu atölyede yaratıcılığımızı geliştiriyor, hayallerimizi malzemelerle görselleştirip özgürce ifade ediyoruz.

İlişkili Sergi: Kahve Molası

Malzemeler
Kil hamuru
Ebeşuar seti
Ahşap çöp şiş çubuğu
Kürdan
Guaj boya veya akrilik boya
Fırça Su
Su kabı
Çalışma örtüsü 

Yaş Grubu: 7-12
Süre: 45 dakika

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Kontenjan: 60 kişi
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor.