Göbeklitepe ve çevresini fotoğraflarken gizem, köken ve sonsuzlukla ilgili soruların peşinden giden sanatçı Isabel Muñoz’un, fotoğrafın “hiç anlatılmamış hikâyeleri anlatma gücüne” olan inancından ilham alan bu atölyede, hikâye oluşturmanın ve anlatmanın kökenleri araştırılıyor. Ailelerde anlatılagelen hikâyeler/masallar ya da ailelerin geçmişinde yaşanmış anılar/anlatıların ışığında, bir hikâyeyi yazmanın ve sözlü olarak anlatmanın birbirinden farklı dinamikleri üzerine düşünen katılımcılar, atölyede oluşturdukları hikâyeyi yaşatmak ve asli işlevini devam ettirmek için hikâyelerinin anlatıcısı olmaya davet ediliyor.
Not: Katılımcıların atölyeye gelirken duydukları bir aile hikâyesini, geçmişte anlatılmış bir masalı düşünmeleri ya da yanlarında aile yadigârı bir nesne/fotoğraf getirmeleri tavsiye edilir.
Atölye yürütücüsü: Ekin Can Göksoy & Mete Özel
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 200 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)