İstanbul’un Yapılarını Fotoğraflamak

Pera Yetişkin

  • 3 Eylül 2023 / 14.00

İstanbul’un bugününe farklı açılardan yaklaşan fotoğrafların yer aldığı Zamane İstanbulları sergisini rehber eşliğinde gezen katılımcılar, müze çevresindeki yapıları sanatçı ile birlikte fotoğraflıyor. Katılımcılar, kentin geçmişinden izler barındıran ve birer hafıza mekanı olan yapıların izinden giderek farklı bir zamane İstanbul’u anlatısı yaratıyor. Fotoğrafçı Engin Gerçek’in, yapı fotoğrafına özel lensler (Tilt-shift lens) kullanarak katılımcılarla beraber çektiği fotoğrafların bilgisayarda işleneceği atölye, fotoğrafı ve mimariyi seven herkese açık.

Not: Fotoğraf makinesi olmayan katılımcılar, akıllı telefonları ile atölye çalışmasına katılabilir.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 240 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Engin Gerçek hakkında
Kurucusu olduğu Studio Majo’da mimari fotoğraf ve görsel tasarım üzerine hizmetler veren sanatçı, aynı zamanda sosyal belgeleme alanında kişisel işler de üretmektedir. Medipol Üniversitesi-Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde fotoğraf dersleri vermektedir. Mimari fotoğraflarda, yapının özelliklerini ve estetiğini öne çıkaran, çekim sonrası müdahalelerle desteklenen bir süreç benimserken; sosyal belgeleme işlerinde sokağın gerçeküstücülüğü vurgulamak için çekim sonrası müdahale içermeyen kareler üretmeyi amaçlamaktadır

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.