Kodlamayla İstanbul Manzarası

Pera Yetişkin

  • 22 Şubat 2024 / 19.30

İstanbul’u kodlayabilir misiniz? İstanbul’un silueti ne çok hikâyeyi içinde barındırır. Aynı panoramaya bakan herkes farklı bir hikâyeyi görecek, kafasında farklı bir İstanbul çizecektir. Peki kodla bu panoramayı çizsek nasıl görünür? Çevrimiçi atölyede katılımcılar, onlara verilen farklı kodları kullanarak geometrik şekillerle teknolojik ortamda çizim yapmayı deneyimliyor. 

Not: Katılımcıların programlama bilmesi beklenmemektedir. p5.js programlama dili internet üzerinden kullanılacaktır, katılımcıların tablet ya da bilgisayarlarına herhangi bir program kurmasına gerek yoktur.

Atölye Yürütücüsü: Tuğçe Bilgin Sonay
Kontenjan
: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL

Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Tuğçe Bilgin Sonay hakkında
Doktorasını hesaplamalı biyoloji konusunda yaptıktan sonra eğitim görevlisi olarak New York, Columbia Üniversitesi’nde eğitim görevlisi oldu. Kodlama, bilim ve yoga derslerinin yanı sıra dünyanın önde gelen sanat okullarından Pratt Enstitüsü’nde yaratıcı kodlama dersleri vermektedir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.