Kolektif Dergi Atölyesi: Kelimeler ve İzler

Pera Yetişkin

  • 22 Haziran 2025 / 14.00

Hikâyenizi, düşüncelerinizi ve görsellerinizi kolektif bir esere dönüştürmeye ne dersiniz?

Atölyede katılımcılar yaratıcılıklarını bir araya getirerek 16 sayfalık benzersiz bir dergi oluşturuyor. Görsel ve metinsel üretim, dergi tasarımı, sayfalama ve konsept geliştirme gibi pek çok adım kolektif bir biçimde gerçekleştiriliyor. Tüm katılımcıların eserlerinden oluşan dergi profesyonel olarak dijitalize edilip, atölye sonunda katılımcılar ile paylaşılıyor.

Yayıncılığa ilgi duyan, metinsel ya da görsel üretimler yapmaya istekli herkese açık bu atölye, kolektif ve yaratıcı bir biçimde dergiciliğin tüm adımlarını keşfetmek için ideal bir fırsat sunuyor.

Not: Katılımcıların atölyeye gelirken, ürettikleri ya da paylaşmak istedikleri metin/görsel/çizim/fotoğraf/şiir gibi eserleri dijital olarak yanlarında getirmeleri önerilir. Öte yandan sürece sadece fikren veya konsept tasarımı açısından katkı sunmak da mümkündür.

Atölye Yürütücüsü: Ekin Can Göksoy
Kontenjan: 14 kişi
Süre: 3 saat
Atölye Başına Katılım Bedeli: 500 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Ekin Can Göksoy Hakkında
Bir tarihçi, yazar ve hikâye anlatıcısıdır. 2014 yılında Münhal isimli öykü kitabı, 2016’da ise Epope Tatavla isimli romanı İletişim Yayınları tarafından basıldı. 2017 yılından bu yana Artship Foundation bünyesinde, İstanbul ve San Francisco’da hikâye anlatma performansları gerçekleştirmektedir. 2018 yılında poşe’de Larissa Araz ile birlikte Bir Mucize İhtimali isimli ilk sergisini açtı. 2020 yılında Be Mobile Create Together kapsamında Camargo Foundation’da misafir yazar olarak bulunmuş ve sanatçılar ile düşünürleri bir araya getiren araştırma programı Garp Sessions’ta eş yürütücülük görevini üstlenmiştir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.