Vera Molnar’ın İzinde sergisindenilham alan atölyede, katılımcılar önce "kağıttan evrenlerini" tasarlamak için hamur ve karton kullanarak minik modeller oluşturuyor. Ardından, lazerle bir obje veya yüzeyin üç boyutlu modellenmesini sağlayan LIDAR teknolojisini ve Unreal Engine oyun motorunu kullanarak meta evrenlerini inşa ediyor.
Not: Atölye sonunda, kolektif olarak üretilen bu evrenin çıktıları katılımcılarla paylaşılacak ve evrene ulaşabilecekleri özel bir bağlantı linki sunulacaktır.
Atölye Yürütücüsü: OyunMu
Kontenjan: 8 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
OyunMu hakkında
Mimar Merih Bengisu Yiğit tarafından kurulmuş ve farklı disiplinlerden on kişilik ekibiyle oyun temelli projeler yaratmaya odaklanmış bir kolektiftir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için atölyeler, söyleşiler ve yayınlar gerçekleştiren OyunMu, oyunları sanat, mimarlık ve iletişim perspektifinden yorumlar. Bir sürdürülebilir kalkınma planı kapsamında yürüttükleri projelerinin merkezinde her zaman “oyun” kavramı bulunur. OyunMu kolektifinin oyunlara ağırlık vermesinin arkasındaki amaç, oyunların kültürel pratiklerde oluşturucu rol oynama ve toplumsal değişimi tetikleme potansiyellerini öne çıkarırken aynı zamanda eğitsel, yaratıcı, eğlendirici, rahatlatıcı ve sosyalleştirici imkânlarına da odaklanmaktır.
Marcel Dzama’nın Pera Müzesi’ndeki kişisel sergisi Ay Işığıyla Dans vesilesiyle Brooklyn’de bulunan atölyesinde buluşuyoruz. Bu çok soğuk Ocak gününde bizi sıcacık bir gülümsemeyle karşılıyor ve birkaç saatliğine onun gerçeküstü karakterler, müzik, dans, siyaset ve oyunla dolu dünyasına dahil oluyoruz.
Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.
Matine’nin bu ay bir konuğu değil konusu var. Yazar, çevirmen, mimar, fotoğrafçı, şair veya Enis Batur’un eksiksiz tanımlamasıyla bir “hezarfen çelebi”. 2007’de yitirdiğimiz Samih Rifat’ı, yeniden yayımlanan kitabı Ada ile Matine’ye konuk ederken, onun bilmecelerini çözmeye çalışıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)