Okul Grupları
İlkokul
Okulda, evinizde bulunan kumaşların veya kıyafetlerinizin üzerindeki desenlere hiç dikkat ettiniz mi? Sanatçı Gülsün Karamustafa’nın “Kaplaniye ve Karpuz” isimli heyecan verici kumaş kolajı eserlerinden esinlenerek, pastel boyayla özgün figürler çiziyoruz. Ardından kumaş parçaları, boncuk, payet gibi malzemelerle kolaj çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Atölye kapsamında pastel boyanın farklı olanaklarını keşfediyor, doku ve çizgi hakkında bilgi ediniyor, kumaşlar ve çeşitli malzemeler yardımıyla kolaj tekniğini öğreniyoruz.
Malzemeler
Pastel Boya
Keçeli Kalem
Kurşun Kalem
Silgi
Kumaş
Yapıştırıcı
Boncuk
Payet, tüy, keçe, pamuk
Zımba
Kumaş Parçaları
Hafta İçi Çevrimiçi Öğrenme Programı
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma
10:00-10:30
10:45-11:15
11:30-12:00
Özel okulların Çevrimiçi Rehberli Tur ve Atölye Çalışmasına kişi başı katılım bedeli: 6 TL
Devlet okulları için Çevrimiçi Rehberli Tur ve Atölye Çalışması bedelsizdir.
En az 10 en fazla 60 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gereklidir. Rezervasyonun onaylanmasının ardından atölye linki sadece kayıtta kullanılan e-posta adresine iletilmektedir.
İlişkili Sergi: Zevk Meselesi
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.
19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)