Öğretmenlere Özel: Müzede Drama

Öğretmenler

  • 31 Ocak 2025 / 13.30

Müze bilinci konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bu atölyede, yaratıcı drama yöntemiyle müzelerin bir öğrenme mekânı olarak kullanımı üzerinde çalışılıyor. Doğaçlama, canlandırma ve oyunlardan oluşan bu çalışma, atölye alanında başlayıp sergi salonunda devam ediyor. Öğretmenler, kendileri için özel olarak hazırlanan rehber kitapçıkları kullanarak, derslerinde müzeyi nasıl bir eğitim aracı olarak kullanabileceklerini öğreniyor. Ayrıca, öğrencileriyle sergi gezilerini nasıl planlayabileceklerini ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler oluşturma yöntemlerini keşfediyorlar.

Atölye yürütücüsü: Gül Bulut – MÜZ e.d.e. (Eğitim Drama Etkinlik)
Kontenjan: 24 kişi
Süre: 2 saat

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Gül Bulut Hakkında
Müz e.d.e. Drama oluşumunun kurucusu ve eğitmenidir. Gül Bulut, İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji/Eski Yunan Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji lisans programlarından 2006 yılında mezun olmuştur. Koç Üniversitesi, “Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi” yüksek lisans programını bitiren Bulut, 2010 yılından bugüne dek müzecilik ve kültürel miras alanlarında çeşitli projelerde görev almıştır. Bulut, 2016 yılından bu yana kültürel mirasımızı koruma ve sürdürme bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarıyla toplumun farklı kesimleriyle farklı platformlarda buluşmaya devam etmektedir.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.