Öğretmenlere Özel: Psikolojik Esneklik

Öğretmenler

  • 23 Kasım 2024 / 16.00

Hayatın zorluklarını nasıl karşıladığımız, kırılganlıklarımızı nasıl koruduğumuz, kaynaklarımızı nasıl arttırdığımız hayatımızın gidişatını belirler. Psikolojik esneklik (resilience) kişinin zor hayat deneyimlerinden daha güçlü ve daha parlak çıkma becerisi ve potansiyelidir. Psikolojik esnekliği yüksek kişiler, hayatta karşılaştıkları zorluklarla yaratıcı bir şekilde baş ederler. Bu beceri tüm insanlarda doğuştan vardır, hayatın her döneminde hatırlanabilir ve geliştirilebilir. Klinik psikolog ve dışavurumcu sanat terapisti Suzi Amado yürütücülüğündeki atölye ile öğretmenler psikolojik esnekliklerini geliştirmenin yollarını öğreniyor.

Atölye yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Suzi Amado hakkında
Koç Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü’nde lisansını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Suzi Amado, şu an terapi yapıyor ve süpervizyon veriyor. Kurumlara yönelik mindfulness, zaman yönetimi, duygusal ilk yardım ve psikolojik esneklik eğitimleri veren, Ruhuna Pansuman, Kırık Bir Kalbi Tutmak ve Sakura Baharı Bekliyor kitaplarının yazarı olan Suzi Amado’nun ayrıca “Suzi ile Kırılgan Sohbetler” isimli bir podcast programı bulunuyor. İnsan merkezli terapi yaklaşımını benimseyen Amado, terapi sürecinde sanat, yönlendirilmiş imgeleme, kum tepsisi, mindfulness ve öyküsel terapiyi kullanıyor.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor.