Okul Grupları
Lise
British Council Koleksiyonu’ndan 29 sanatçının eserlerini bir araya getiren Ortak Duygular sergisi, öğrencileri 20. ve 21. yüzyıl Birleşik Krallık sanatının güncel, çarpıcı ve çok sesli dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. “Duvarları olmayan müze” olarak anılan ve kalıcı bir mekâna bağlı kalmaksızın dünya çapında dolaşan bu koleksiyon, sanatın sınır tanımayan doğasını ve kültürlerarası diyaloğu görünür kılıyor. Rehberli tur boyunca öğrenciler, sergide yer alan eserler aracılığıyla duyguların paylaşılabilirliği, görsel anlatımın gücü ve çağdaş sanatın toplumsal meselelerle ilişkisi üzerine düşünme fırsatı buluyor.
Hafta İçi Yüz Yüze Rehberli Tur Programı
Salı, Çarşamba, Cuma
10.30-11.30
13.30-14.30
15.30-16.30
Devlet okulları için rehberli tur ve atölye çalışması bedelsizdir.
Özel okulların rehberli tur ve atölye çalışmasına kişi başı katılım bedeli: 200 TL
En az 10 en fazla 30 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gereklidir.
Detaylı bilgi için: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)