Sanal Gerçeklik Deneyimi: Dans Eden Gölge

Pera Çocuk
9-12 Yaş

  • 25 Ocak 2025 / 13.30

Vera Molnár'ın İzinde sergisinde yer alan “Bir Gölgeden Dans Etmesini İstemek” adlı üç kanallı video ve ses yerleştirmesinden ilham alan bu atölyede katılımcılar, sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla üç boyutlu duyusal evrenleri deneyimleyecek. Gözlüğü takan katılımcılar, gördükleri farklı evrenleri az sayıda kelime kullanarak dans figürleriyle aktarırken, diğer katılımcılar ise bu anlatımları çizgilere dönüştürerek kağıda yansıtacak.

Atölye Yürütücüsü: OyunMu
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

OyunMu Hakkında
Mimar Merih Bengisu Yiğit tarafından kurulmuş ve farklı disiplinlerden on kişilik ekibiyle oyun temelli projeler yaratmaya odaklanmış bir kolektiftir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için atölyeler, söyleşiler ve yayınlar gerçekleştiren OyunMu, oyunları sanat, mimarlık ve iletişim perspektifinden yorumlar. Bir sürdürülebilir kalkınma planı kapsamında yürüttükleri projelerinin merkezinde her zaman “oyun” kavramı bulunur. OyunMu kolektifinin oyunlara ağırlık vermesinin arkasındaki amaç, oyunların kültürel pratiklerde oluşturucu rol oynama ve toplumsal değişimi tetikleme potansiyellerini öne çıkarırken aynı zamanda eğitsel, yaratıcı, eğlendirici, rahatlatıcı ve sosyalleştirici imkânlarına da odaklanmaktır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır. 

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur.