Sanal Gerçeklik Deneyimi: Dans Eden Gölge

Pera Çocuk
9-12 Yaş

  • 25 Ocak 2025 / 13.30

Vera Molnár'ın İzinde sergisinde yer alan “Bir Gölgeden Dans Etmesini İstemek” adlı üç kanallı video ve ses yerleştirmesinden ilham alan bu atölyede katılımcılar, sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla üç boyutlu duyusal evrenleri deneyimleyecek. Gözlüğü takan katılımcılar, gördükleri farklı evrenleri az sayıda kelime kullanarak dans figürleriyle aktarırken, diğer katılımcılar ise bu anlatımları çizgilere dönüştürerek kağıda yansıtacak.

Atölye Yürütücüsü: OyunMu
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

OyunMu Hakkında
Mimar Merih Bengisu Yiğit tarafından kurulmuş ve farklı disiplinlerden on kişilik ekibiyle oyun temelli projeler yaratmaya odaklanmış bir kolektiftir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için atölyeler, söyleşiler ve yayınlar gerçekleştiren OyunMu, oyunları sanat, mimarlık ve iletişim perspektifinden yorumlar. Bir sürdürülebilir kalkınma planı kapsamında yürüttükleri projelerinin merkezinde her zaman “oyun” kavramı bulunur. OyunMu kolektifinin oyunlara ağırlık vermesinin arkasındaki amaç, oyunların kültürel pratiklerde oluşturucu rol oynama ve toplumsal değişimi tetikleme potansiyellerini öne çıkarırken aynı zamanda eğitsel, yaratıcı, eğlendirici, rahatlatıcı ve sosyalleştirici imkânlarına da odaklanmaktır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.