Eserlerinde geçmişte ve günümüzde var olan toplumsal olayları, Anadolu medeniyetlerindeki hikâyeleri, destanları ele alan sanatçı Işıl Eraslan ile atölyede bir araya getireceğimiz geometrik biçimleri veya hayal gücümüzde canlandıracağımız soyut tasarımları renk, hacim ve ipliklerle yorumlamayı amaçlıyoruz.
Malzemeler
- Dikey olarak çalışılmış geometrik veya soyut desen (Kendi çizmiş olduğunuz tasarım veya beğendiğiniz bir resim olabilir)
- Oluklu dokuma tezgâhı (1 adet)
- Çeşitli renklerde yün ve pamuk iplikler
- Makas
- Düz Tarak veya Çatal
- Kurşun kalem (Tahta) (5 adet)
- Kareli kağıt (3 adet)
- Mekik çeşitleri (Olta mekiği*, Plastik iğne **, Oya mekiği) (isteğe bağlı)
* Büyük alanlar için tercih edildiğinden en çok kullanılacak renk sayısı kadar alınabilir. No: 2, No: 3 veya No: 4 tercih edilebilir.
** Küçük alanlar için kullanılacağından 2 veya 3 adet yeterlidir.
İlişkili Sergi: Yüzleşme
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1,5 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 25 TL
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyenin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Işıl Eraslan Hakkında
1984’te İstanbul’da doğdu. 2010’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü Dokuma Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tekstil Sanatları Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2014’de mezun oldu. 2013’den bu yana Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Işıl Eraslan, başta dokuma olmak üzere birçok tekniği bir arada kullanarak tekstil malzemeleri ile üç boyutlu ve yüzey tasarımları yapmaktadır.
1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...
Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)