İç dünyamızın sesleri ile öğrendiklerimiz, taşıdığımız yükler nereye, nasıl baktığımızı, neyi nasıl gördüğümüzü belirliyor mu? Katılımcılarla bu sesleri ve yükleri, kaya/taş gibi her an etrafımızda gördüğümüz, üstüne basıp çoğunlukla bastığımızı fark etmediğimiz bir varlık aracılığıyla yorumlarken gerçeklik, parça, bütün, oluş kavramları üzerine düşünüyoruz. Atölye çalışmasında; gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen sabunu kullanıyoruz. Bu malzemenin fiziksel özellikleri üzerine düşünüp taşın özellikleri ile karşılaştırıyoruz. Sabuna form vererek doku oluşturup, boyayarak yeni bir görünüş, yeni bir gerçeklik kazandırıyoruz.
Malzemeler
Beyaz sabun (birkaç adet)
Maket bıçağı
Akrilik boya veya suluboya
Doku oluşturulabilecek sert malzemeler (kürdan, bulaşık teli, çatal, dokulu bir dal parçası vb.)
İçi su dolu bir kap
Kumaş parçası
İlişkili Sergi: Yüzleşme
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1,5 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 25 TL
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyenin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Merve Dündar Hakkında
Merve Dündar, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini, Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde “Fragmanlar, Sınırlar, Beden ve Anlam” konulu tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çalışmalarında iç dünyanın dışarıyla ilişkisini, bireysel ben ile sosyal ben arasındaki sınırları, etkileşimleri, benlik ve gerçeklik kavramlarını sorgulamaktadır. Kişisel sergisi "Hangisi Ağır Hangisi Gerçek” ‘in (Galeri Bu, 2019) yanı sıra birçok karma sergiye katılan Dündar, çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)