Tarih boyunca Anadolu’da gündelik amaçlarla, alışveriş için kullanılan ağırlıklar kendi zamanlarının ruhunu taşıyor. Peki, bir ağırlık tasarlayacak olsaydınız bunu günümüzün ruhuyla nasıl yapardınız?
Katılımcılar, rehber eşliğinde Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisini gezerek geçmişte Anadolu’da yaşamış tüccarların kullandığı ağırlıkları inceliyor ve farklı coğrafyalarda dünyayı ölçme ve tartma eylemleriyle anlamaya çalışan insanların benzer meraklarla ortaya çıkardıkları pratikleri ve hikâyeleri hakkında bilgi ediniyor. Ardından katılımcılar, dönemin efsanevi figürleri, hayvanları ve kent hikâyelerinin betimlendiği ağırlıklardan ilham alarak seramik kil hamurundan günümüz ikonlarını yansıtan ağırlıklar tasarlıyor.
Kontenjan: 12
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 400 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)