Sihirli Meyveni Yarat

Pera Çocuk
4-6 Yaş

Kahvenin içecek olmadan önce nasıl yetiştiğini, evimize nasıl geldiğini biliyor musun? Bir tahminin var mı? Sence bir meyve midir yoksa sebze mi, yoksa bir abur cubur mu ya da çerez mi? Kahve bir meyve ve aynı diğer meyveler gibi ağaçta yetişiyor! Kahve ağacının bu meyvesi aslında ilk başta kırmızı renkli, kavrulduktan sonra bizim bildiğimiz kahverengi çekirdeklere dönüşüyor.

Afrika’da yaşayan Etiyopyalılar, kahveyi ilk keşfettiklerinde onu kaynatarak nefis bir içecek yapılabildiğini buldular ve ismine Sihirli Meyve dediler. Peki senin sihirli bir meyven olsa nasıl olurdu? Onu çizebilir misin? Kağıt üzerine renkli kalemlerinle kendi sihirli meyveni çizip, senin sihirli meyvenin sihri ne olurdu herkesle paylaş! Sosyal medyada #PeraÖğrenme etiketini kullanmayı unutma...

 
İlişkili Sergi: Kahve Molası 

Resimleyen: İpek Kay
Oyun Yazarı: Neray Çeşme

Bu program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yıl dönümüne özel, dijital sergilerimizden esinlenerek hazırlanmıştır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.