Pera Yetişkin
Pera Öğrenme ve DenizTemiz Derneği/ TURMEPA işbirliğinde gerçekleşen bu atölyede katılımcılar, deniz ve kıyı ekosistemleri ile ilgili ile ekolojik farkındalıklarını geliştirme imkânı yakalıyor. Ali Taptık’ın Zamane İstanbulları sergisinde bulunan ve eski isimlerinden biri “kutsal sular şehri” olan İstanbul’un, kaybolan ya da farkedilemeyecek denli değişmiş su kaynakları hakkındaki çalışmasından ilham alan atölyede katılımcılar, doğa dostu çamaşır tozu karışımları hazırlıyor. Katılımcılar; çamaşır sodası, zeytinyağı sabunu, sodyum bikarbonat gibi doğal malzemeler kullanarak basit adımlarla sürdürülebilirliği gündelik hayata dahil etmenin yollarını keşfediyorlar.
İlişkili Sergi: Zamane İstanbulları
Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 30 kişi
Süre: 90 dakika
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
iş birliğiyle
DenizTemiz Derneği / TURMEPA hakkında
TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 tarihinde Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 25 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. 1995 yılında yayınladığı “Denizleri Koruma Deklarasyonu” ile IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, 19 Haziran 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etmiştir.
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)